Aminozuur Tabletten

Aminozuur tabletten

Sporters nemen nog wel eens eiwit shakes om de hoeveelheid aminozuren aan te vullen na een intensieve training. De eiwitten worden in het lichaam dan afgebroken tot aminozuren. Dit zorgt voor weer voldoende spieropbouw.
Aminozuren zijn niet alleen voor sporters goed. Ze kunnen ook helpen bij het afvallen omdat ze de groeihormoonproductie bevorderen. Het groeihormoon zorgt voor een betere spier-vet verhouding in het lichaam.

In plaats van de shakes kan men ook aminozuur tabletten nemen. Hierbij hoeft het lichaam dan niet eerst de eiwitten af te breken, wat veel energie kost voor het lichaam. Bovendien zit er in aminozuur tabletten geen lactose of kunstmatige stoffen verwerkt. Bij allergie├źn is dit een voordeel.
Een nadeel is echter, dat aminozuur tabletten nogal groot zijn en dus moeilijk door te slikken. Ook moet men vrij veel tabletten nemen voor een goed resultaat. Verder krijgt men men aminozuur tabletten ineens een grote hoeveelheid binnen. Dit kan ongewenst zijn wanneer men over langere tijd de aminozuren binnen wil krijgen.
Vooral mensen met de neiging om dik te worden zijn aminozuur tabletten een uitkomst.