Aminozuren Haaruitval

aminozuren haaruitvalAminozuren tegen haaruitval

Het is normaal om dagelijks wat haren te verliezen. Echter, wanneer dit met bosjes tegelijk gebeurt, is er sprake van haaruitval. Vooral bij mannen komt dit op latere leeftijd vaak voor.
Het is mogelijk om met aminozuren haaruitval te verminderen of te voorkomen. Voor een gezonde haargroei zijn voldoende vitaminen, eiwitten en mineralen noodzakelijk. Met name vitamine B is van invloed op de haargroei. Als je onvoldoende van deze stoffen binnenkrijgt, kan onder ander haaruitval een gevolg zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van aminozuren haaruitval tegen kan gaan.

Welk aminozuur helpt tegen haaruitval?

Het aminozuur Cysteïne helpt tegen haaruitval. Tevens zorgt dit aminozuur voor ontgifting van het lichaam.
In 2005 is er onderzoek gedaan naar de werking van Cysteïne. Het werd toen duidelijk dat het gebruik van aminozuren tegen haaruitval helpt. Het bleek dat bij proefpersonen die een half jaar Cysteïne gebruikten, het aantal haren in de groeifase 10% hoger was dan bij de proefpersonen die in plaats van Cysteïne een placebo hadden gekregen.

Verder is Arginine een aminozuur dat de bloedvaten verwijdt en dat stikstofmonoxide in ons lichaam verhoogt, een gunstige werking heeft op de haargroei. Stikstofmonoxie verbetert namelijk de doorbloeding van de haarwortels. Ook hieruit wordt duidelijk dat aminozuren de haaruitval beïnvloeden. Arginine staat ook bekend als een potentie verhogend aminozuur.

Verder zijn alle vitaminen B van invloed op gezonde haargroei. Deze zorgen voor de energiestofwisseling van het haar.

Bij mannen op latere leeftijd komt haaruitval voor, maar ook bij vrouwen in en na de overgang neemt de haargroei af. Dit gebeurt onder invloed van hormonen. Ook hierbij geldt dat door het gebruik van aminozuren haaruitval verminderd kan worden.